Att köpa hund

Jag är uppvuxen med hund, och även om jag inte hade några kunskaper egentligen om hur hundar funkar så tyckte jag för det mesta om det. Ska tilläggas att jag var tonåring så att få uppgiften att gå ut med hunden efter att nyhetens behag lagt sig var väl mest stånk och stön.

I vuxen ålder har vi varit hundvakt en del åt vänners hundar, svärfars hund, arbetskamraters hundar och mina föräldrars hund och det har varit så mysigt. Men steget att faktiskt köpa en egen hund är stort och jag har tyckt att det räckt med att vara hundvakt ibland. Sedan något år tillbaka nu så har jag dock varit sugen på riktigt. Men vi har två barn, vi driver företag, R jobbar (jobbade?) mycket. OM vi skulle köpa en hund så skulle det vara en valp och hunden skulle vara med oss varje dag på jobbet. Men det finns både för- och nackdelar, helt klart.

Jag har tittat på rasen Fransk Bulldogg. Dels för att jag tycker att de är fina men också för att rasen verkar passa oss som familj. Bilderna ovan visar en grå "fralla" vilken tyvärr inte är godkänd i Sverige enligt SKK (Svenska Kennel Klubben), men den är väldigt fin. Jag har pratat med vänner och bekanta som har erfarenhet av frallor/har egna och alla rekommenderar att köpa en hund som är registrerad hos SKK. Det är en djungel. Men jag känner i alla fall att OM vi nu skulle skaffa en hund så vill jag ha ALL fakta om vad det är vi ger oss in i i så fall innan vi tar ett beslut. Den här hunden skulle i så fall troligtvis vara med oss ungefär ända tills Olivia flyttar hemifrån. Att köpa en hund är inget man gör spontant och det gäller att man har en stabil grund.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,
Vilken sötnos! Jag älskar också hundar, H med. Men varje gång jag träffar en så är jag så himla glad att vi inte har någon. Det skulle vara som att få en till bebis - som aldrig växer upp. Men dom mysiga stunderna är underbara och det är härligt med de vardagliga promenaderna. Men samtidigt blir man ju så låst. För oss kanske det blir en när vi blir äldre och inte har några barn hemma. Om det inte är så att vi vill resa massor istället 😁
Järnfrun
Järnfrun,
Precis så som du resonerar, så gjorde jag med. Ända tills jag nu har börjat velat ha en "på riktigt". Nu tänker jag i stället "men hunden följer ju med till jobbet och kommer ju följa med oss var vi än går. Vi får resa mer inom Sverige och bo på hundvänliga hotell. Hunden kommer vara med oss lika länge som barnen bor hemma. Det skulle vara så mysigt..." osv. 😃 Jag har helt enkelt börjat komma på lösningar på alla mina gamla invändningar. 😃 Men vad bra att ni gillar hundar, då kan ju ni vara hundvakt sen om det behövs. 😉
nouw.com/järnfrun