Barnfria med Summerburst!

Mode & Stil, Mat/Recept, Musik, Resor, Järnfrun30andfab

I helgen medan barnen var med mormor var vi i Stockholm. Den stora anledningen var Summerburst. Jag köpte biljetter till oss två "från R" i 30års present och nu var det äntligen dags!

Vi åkte på förmiddagen och vi hann med en hel del första dagen. Vi åt bl.a. lunch på Jureskogs som för övrigt var fantastiskt gott! Jag hann även förbi Lululemons butik som jag verkligen längtat till. Det blev ett par tights och en tröja.

Väl på hotellet insåg vi snabbt att det här var ett bra val av hotell. Det första jag gjorde var att låna den allmänna toaletten och redan där kände jag att här kan jag hämta mycket inspiration till Vita Huset. Clas på Hörnet heter det och ligger i Vasastan väldigt nära Östermalm, vilket passade oss väldigt bra med tanke på att vi skulle cirkulera kring Stadion hela helgen.

Väl på plats kollade vi igenom hela området. Här en av de mindre scenerna, men musiken på den här scenen var verkligen inte min kopp av té. Den var lite svårt att hitta, men de ska definitivt ha beröm för utsmyckningen! Kändes väldigt mysigt.

Under fredagen hölls även en tyst minut för Avicii. Även om det nu är en tid sedan det hände så hade det känts väldigt lustigt om de INTE hade hållit en. Han var ju en sådan stor del av den här "scenen".

Under fredagen på Summerburst var det jättebra väder. Det var mycket folk men inte för mycket. Ju mer klockan blev desto fler människor kom det. Däremot var kön till toaletterna inne på Premium-området en katastrof. Jag lät till och med bli att dricka för mycket Coca-Cola för att slippa ställa mig i kön. Till lördagen hade de dock ställt in ytterligare ett gäng.

Martin Garrix avslutade fredagen och avslutade riktigt bra.

På lördagen gick vi upp för att äta frukost men sedan gick vi faktiskt och la oss igen. Jag gick nog inte ur sängen förrän runt kl 14. Det gäller att passa på när man är barnfri. Sen gick vi till ett hamburgerställe som R blivit rekommenderad för en sen lunch/tidig middag. Väldigt bra, men inte lika bra som Jureskogs.

Vi hade köpt Premium-biljetter till hela helgen och vad glada vi var att vi hade gjort just det. Det var ingen kö till baren, det var gott om plats för att röra sig och dansa och dessutom fanns en lounge-del där man kunde ta en paus. Väldigt trevligt!

När vi stod där i publikhavet under lördagen slogs jag av hur gammal jag kände mig, men samtidigt så himla ung. Vi var långt ifrån de äldsta på festivalen men när vi pratade med andra som var yngre än oss själva så kändes det t.ex. som att vi var det enda gifta paret där. Vilket vi såklart inte var. :-)

Något som också gjorde att jag kände mig gammal var hur casual folk var när det kom till droger. Jag har aldrig testat droger och kommer heller aldrig göra det, och jag har inte heller någonsin kommit i direkt kontakt med det. Jag har aldrig varit på någon konsert eller musikfestival där jag märkt av det heller. Men här... Visst försökte de dölja det men de lyckades väldigt dåligt. I min värld är det till största del unga människor som håller på med droger, och visst var det så till viss del men jag är tydligen naiv rent generellt gällande det här ämnet. En yngre tjej vi träffade visste inte ens vad det var hon hade tagit. Jag är fortfarande chockad över hur en av de första frågorna vi fick vid ett tillfälle från en yngre kille var: "Kör ni med alkohol, och annat?".

Det var ju dock inte så att det var droger överallt, eller att alla var påverkade. För så var det inte alls. Det var säkert en festival där de allra flesta höll sig till alkohol, men oavsett så gjorde det avtryck hos mig som i princip höll mig till Coca-Cola och var där för musikens skull.

Framåt kvällskvisten blev R hungrig och gick för att köpa sig en hamburgare. Ja, igen... Men den här gången fick han inte ens i närheten av vad han beställde. Han beställde en BBG Thunder Burger som skulle serveras i briochebröd och med lantchips. Bilden till höger visar vad han fick. Men det var ingen som sa något. Varken tjejen som tog betalt eller killarna som serverade. 110 spänn för det där? Medan han beställde mat försökte jag beställa någon typ av snacks, men både chips och godis var slut. Och då var inte klockan särskilt mycket.

När jag stod och väntade på att R skulle få sin mat, vilket tog väldigt lång tid så noterade jag hur dåligt det var med soptunnor. Vid matstället fanns inte en enda soptunna så långt ögat kunde nå så det blev snabbt onödigt skräpigt där. Det fanns en panttunna och det var ju bra. Det fanns även flera vid dansgolvet men de hade behövt vara ännu fler. Folk försökte verkligen vara duktiga och gick ändå bra många meter för att slänga pantflaskor i panttunnorna istället för att slänga dem på marken där de stod men de hade som sagt behövt vara ännu fler.

Det här inlägget blev mer av en recension och innehöll en hel del gnäll (NU känner jag mig gammal!), men sanningen är att i det stora hela så hade vi en fantastiskt helg. Festivalen var jättebra arrangerad och det var snyggt och genomtänkt. Vi kommer definitivt att försöka åka nästa år igen, men då får det bli VIP-biljetter tillsammans med ett kompisgäng.

Det jag kommer att minnas mest förutom alla intressanta klädval och förstorade läppar var Axwell & Ingrossos fantastiska avslutning och hur skönt det var att ha valt Preminum-biljetter med allt vad det innebar.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229