#bryttystnaden

En av mina värsta mardrömmar är att mina barn ska råka ut för en situation där de inte förstår vad det är som händer eller där de känner sig maktlösa. Exemplet som videon ovan visar har jag faktiskt fått berättat för mig av bekanta som varit med om det på riktigt och det skrämmer mig något fruktansvärt.

Jag pratar ofta med mina barn om det här. Jag pratar med dem om att deras kropp är deras och att dem själva bestämmer över den. Jag har tidigt pratat med Olivia om att ingen ska hjälpa henne på toaletten om hon inte själv upplever att hon behöver hjälp. Jag pratar med dem om att det spelar ingen roll ifall någon annan säger att de inte får berätta något för mamma eller pappa för det är inte sant. Jag har pratat med dem om att hemligheter som inte känns bra, som kanske gör att man får ont i magen, dem ska man definitivt berätta för mamma eller pappa.

Läs på! Alla vuxna behöver öka sina kunskaper kring det här. Ett av fem barn i Sverige råkar ut för sexuella övergrepp under sin barndom. Det är inte OK! Läs mer om vad du kan göra på Childhood.se.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer