Söndag med bio och simskola

O & J, Vardag

Igår hade vi en riktigt mysig dag, jag och barnen. Vi tog sovmorgon och medan jag grejade hemma och förberedde inför dagen var grannbarnen över och lekte. Alla fem barnen höll sig sysselsatta med legobygge, festival och alla möjliga andra lekar som de hann med. Framåt lunchtid mötte vi upp min syster med sambo på stan för att gå på bio. Olivia var inte så sugen när jag sa att vi skulle se Bilar 3 men när jag sa att Madde och Robert ville följa med så kunde hon plötsligt tänka sig att se filmen. John däremot blev jätteglad när jag sa att vi skulle se Blixten McQueen på bio.

Efter bion fick vi åka raka vägen till Olivias simskola. Jag tänker att jag inte bör fota där inne bland alla andra barn, men det är riktigt roligt att följa med henne dit. När jag ser henne simma får jag lägga band på mig som f.d. simskolelärare. Jag vill så gärna blanda mig i. Emmelie, min gamla kollega är jättebra såklart men när jag ser att Olivia inte riktigt visar vad hon kan eller låtsas att hon förstår instruktioner när hon i själva verket inte gör det så vill jag lägga mig i.

Idag gjorde jag det när Olivia inte ville åka rutschkana. Jag antog att det var hon och hennes bästis som blev påverkade av varandra. Och det gjorde fröken med för hon tog dem båda åt sidan efteråt och erbjöd dem att prova en gång till. Men jag fick ge mig. Olivia ville verkligen inte den här gången och det accepterar jag. Jag vill verkligen inte vara en pushande mamma. Däremot vill jag kunna kommunicera med mitt barn. Och ofta uppfattar hon saker på ett annat sätt än vad vi vuxna gör och det resulterar i att vi pratar förbi varandra. Det jobbar vi på och situationen idag var ett sådant exempel.

Hon älskar att bada och vår resa till Grekland gjorde att väldigt mycket lossnade. Hon behöver mer självförtroende bara men utan att tappa respekten för vattnet. Kanske skulle besöka stora simhallen nästa helg...

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer