Joakim "Jockiboi" Lundell och den svenska missunsamheten

Inspiration, Musik

Jag vet inte var jag ska börja riktigt men jag vill skriva om Joakim "Jockiboi" Lundell. Han är högst aktuell just nu med boken Monster som säljer som smör i solsken och jag har hittills inte haft så bra koll på vem han är eller hur han blev känd men jag känner igen smeknamnet Jockiboi och jag associerar det inte till något positivt. Jag vet att han är känd från någon skandalomsusad dokusåpa och att han inte verkade göra särskilt många bra val i början av sitt kändisskap. När jag en dag av en slump fattade att Jockiboi är Joakim Lundell som låg bakom en av mina favoritlåtar blev jag nyfiken.

Sen för en tid sedan läste jag något han skrivit som dök upp i mitt flöde på Facebook. Han skrev ett öppet brev till alla föräldrar om näthat som jag delade vidare. Jag själv är inte aktiv på Youtube mer än för musikvideos så det han beskriver i sitt brev var nytt för mig. Jag har aldrig tittat på någon av deras youtube-videos, knappt någon annans heller men jag vet utifrån barn runtomkring mig att Joakim och hans fru Jonna är väldigt populära bland barn och att många barn ser upp till dem. Det i kombination med att jag själv är så otroligt familjeorienterad gör att jag verkligen greps av vad han skrev och jag har haft svårt att släppa det.

I veckan dök det upp i mitt flöde på Facebook att han och hans fru köpt hus. Eftersom att bilderna på huset såg fina ut klickade jag på länken. Det var ett jättefint hus och med tanke på mitt intresse av bostadsmarknaden så förstod jag att det måste ha varit dyrt. Det som gör att jag nu vill göra min röst hörd är den svenska avundssjukan och missunsamheten som i samband med detta lyftes fram i kommentarerna på artikeln. Jag behövde inte läsa särskilt många av kommentarerna till denna nyhetsartikel för att bli så otroligt less.

Det här är en kille som uppenbarligen inte haft det särskilt lätt i livet men som efter en del återvändsgränder faktiskt verkar ha fått ordning på sitt liv. Varför kan inte folk unna andra människor framgång? Alla prioriterar vi olika och om de människor som kommenterar negativt på en artikel som denna istället kunde ta ansvar för sina egna liv så skulle de inte ha någon tid över till att sitta bakom sin skärm och spy ur sig skit. Vi alla har ett ansvar för att utforma våra liv så som vi vill ha dem.
Skit i Jante säger jag! Vi lever bara en gång och livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker.

Jag gillar i alla fall hans musik och jag hoppas att det kommer fortsätta att gå bra för honom och att de får fortsätta leva lyckliga tillsammans.


Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer