Flyt i Grekland

Inspiration, O & J, Resor

Grekland var så fantastiskt, men det var samtidigt väldigt skönt att komma hem. Värmen och solen var underbar, och att få spendera en massa tid med familjen (även om vi hann gå varandra på nerverna). Men det var skönt att komma hem till min vanliga mat, slippa leva ur en resväska och att få sova i min egen säng. Att ha den här resan att se tillbaka på var precis vad vi behövde för att orka möta hösten.

Jag körde intensiv simskola med Olivia under veckan och från att knappt ha vågat släppa kanten med ens en hand så knäckte hon till sist koden. Vi tränade på att doppa huvudet, dyka från kanten, andas i vattnet, simma, flyta m.m.

Som f.d. simskolelärare så vet jag ju precis hur jag ska göra, men det är verkligen inte lika lätt med sina egna barn. :-D Eller jo, ur aspekten att jag kan säga till henne när hon larvar sig på ett annat sätt än vad jag kunde till någon annans barn. Jag vet t.ex. hur viktigt det är att lära sig att flyta så trots att hon inte ville så tvingade jag henne att nöta ryggläge. Jag pratade hela veckan om hur viktigt det var och varför, och sista dagen ville hon på eget initiativ träna lite till och då släppte det. Alla rädslor försvann och OM hon var stolt över sig själv!

Sista dagen var John trött på solen och att bada. Han bytte inte ens om till badkläder, utan ville bara sitta i skuggan och "peala".

När vi skulle hem var vi tvungna att gå upp kl 02,15 för att hinna med transferbussen. Olivia hade hittat en kompis på vägen ner till Grekland som hade bokat en exakt likadan resa så de höll igång varandra ända hem till Sverige och i bilen från Jönköping däckade hon äntligen. John höll sig till mig och sov både en stund på bussen, på flyget och i bilen hem.

När vi kom hem var de så trötta barnen att de sov vidare i varsin soffa i flera timmar. Det var så gulligt! Under tiden som de sov hann vi packa upp alla väskor, tvätta all tvätt från resan, fixa lunch m.m. Och när de vaknade hade vi en hel dag av mys framför oss eftersom att vi var hemma redan kl 11.

Nästa gång måste vi prova ett nytt land,. Det här var tredje gången jag var i Grekland nu. Vi är sugna på Kroatien, men i så fall en del som inte blivit exploaterad än. Jag vill besöka Italien också. Allra helst USA, men det känns som ett projekt vi får göra när barnen är äldre. Vi får se... :-)

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer