Ensam vid jul

När julen närmar sig tänker jag alltid extra mycket på alla som inte är lika lyckligt lottade som jag. Jag har en stor familj, en familj som dessutom VILL umgås på julen. Särskilt jag och min storasyster älskar julen och allt det mysiga som kommer med den. Jag älskar julen ännu mer, om det är möjligt, nu när jag har barn. Men det finns människor som är helt ensamma över jul och det är även många som inte har råd att fira jul. De har inte råd att köpa julmat, än mindre julklappar till sina barn. Detta gör att jag får ont i magen.

Läste några artiklar om ämnet. SvD skriver om Eva som är ensam vid jul, mitti.se skriver om Carina som öppnar sitt hem och Petra skriver om sina egna olika erfarenheter.

I min familj har dörren alltid stått öppen för vänner eller bekanta som är ensamma över jul. Men jag har förstått att det för många är en hög tröskel att be om hjälp eller "bjuda in sig själv" hos någon vid jul. Om någon av mina vänner eller bekanta kommer vara ensam över jul, hör av dig. Ju fler desto bättre!

Något konkret jag kan göra är att följa t.ex. Giving People på Facebook. Just den här gången låg det en efterlysning ute till en familj i Kisa. De önskade julmat och julklappar till barnen. En del var redan fixat men jag kunde bidra med ett presentkort på ICA och en julklapp till ett av barnen vilket innebar att deras önskan blev helt uppfylld. En liten grej för mig gör skillnad för någon annan och det är en fantastisk känsla.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer