Grov misshandel i Sankt Larsparken

Det här är också otäckt:

En man i 20-årsåldern misshandlades tidigt på fredagsmorgonen av två män i Sankt Larsparken i centrala Linköping. Två 24-åringar sitter nu anhållna misstänkta för grov misshandel.

Mannen var på hemväg från arbetet vid 03.30-tiden när två, för honom helt okända, män stoppade honom och frågade om han hade en cigarettändare. Utan förvarning började de sedan att misshandla honom med sparkar och slag. Mannen föll omkull, och misshandeln fortsatte medan han låg på marken. De två angriparna tog sedan stryptag på mannen och stampade honom även på huvudet. De ska även ha försökt muddra offrets fickor.

En polispatrull, som kom till platsen medan misshandeln ännu pågick, kunde omgående gripa den ene gärningsmannen. Den andre greps senare i samband med att han omhändertogs för fylleri. De två gärningsmännen, båda 24 år gamla, är nu anhållna misstänkta för grov misshandel alternativt försök till rån.

Kammaråklagare Eva Kokkonen ser allvarligt på misshandeln, eftersom hon menar att gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet. Misshandeln verkar dessutom varit helt oprovocerad. Den misshandlade fick föras till Universitetssjukhuset i Linköping, men kunde senare på dagen lämna sjukhuset.

Skrivet av Jan L Lindgren för corren.se.

Vad fan finns det för jävla folk!? Dubbelmordet för ett par år sedan, kvinnan på cykel som överfölls och knivmördades förra året, kriminella gäng som försöker ta över krogarna, vår vän som överfölls oprovocerat för ett par månader sedan, det här...
Ska inte vi vanliga människor kunna känna oss säkra i vår egen hemstad?
"...och stampade honom även på huvudet." Och de är anhållna för grovmisshandel alternativt försök till rån? Det är för mig ett skämt.
Försök till dråp???????

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer