Har du koll på din vardagsekonomi?

O & J, Vardag

Igår stötte jag på en rubrik som direkt gjorde att jag tände till, "Jag vill inte slösa pengar på att betala mina skulder". Va?! Jag var ju givetvis tvungen att klicka och då var det ett citat från Lyxfällan på Tv3. Såklart...

De första åren när Lyxfällan sändes tittade jag ofta på det eftersom jag tycker att det är så fascinerande med hur folk funkar. Vad som får folk att ta de beslut de tar, hur folk tänker och hur folk lever. Särskilt kul är det med människor som inte lever ett liv likt mitt eget. Men vad gäller Lyxfällan så tröttnade jag fort. Det är samma visa i varje avsnitt.

Jag är så tacksam för att min mamma lärde mig och min syster ansvar. Vi var tvungna att hjälpa till hemma tidigt. Vi bäddade våra egna sängar, städade våra rum och ville vi ha någon månadspeng i tonåren så fick vi anstränga oss. Gå ut med hunden, plocka ur diskmaskinen, städa badrummen osv. Allt sådant där som alla bör hjälpa till med i en familj. Vi lärde oss tidigt hur man tvättar medan många av mina vänner inte hade en aning.

Jag lärde mig också värdet av pengar. Det är jag riktigt tacksam för och jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna lära mina egna barn det också.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer