Här händer det grejer!

Som jag skrev sist hinner jag inte riktigt med att uppdatera bloggen med allt som händer. Instagram kommer före i prioriteringslistan. :-)

Gällande vikten...
Jag var väldigt frustrerad över att inget hände på vågen. Hallå!? Jag väger ju alldeles för mycket jämfört med vad jag borde. Det borde vara jättelätt för kilona att trilla av. Men icke.
Så hux flux sent i onsdags kväll fick jag för mig att jag skulle anmäla mig till Viktväktarna. Utan att tveka anmälde jag mig och vilken skillnad det är!

Sammanfattat... Du får äta vad du vill men du blir tilldelad ett visst antal points per dag och måste fördela dem rätt. Jag helammar och bör därför inte gå ner mer än 0,5kg i veckan. Detta på grund av gifterna man då kan släppa ur sig i mjölken. Jag blir då tilldelad extra points för att se till att jag inte sabbar amningen och inte går ner för fort. Normalt vad jag har kunnat läsa mig till är typ 26-30 points. Jag som har många kilon som ska bort och som ammar har blivit tilldelad 51 points per dag. Allt eftersom att jag går ner i vikt kommer de tilldelade pointsen att minska. Varje vecka har man också 49 extra points som man kan välja att spendera hur man vill under veckan. Dessa points måste man inte använda upp, till skillnad från de dagliga pointsen, men OM man gör det så är det uträknat så att man ändå ska gå ner i vikt. Jag kommer försöka låta bli att använda dem.

Idag har jag till frukost ätit grekisk yoghurt med hallon samt en kanelknäcke med Bregott, till lunch spagetti och köttfärssås (enligt VV-recept), till middag potatisgratäng med fläskytterfilé och till kvällsmål/efterrätt kladdkaka (enligt VV-recept) med grädde. TVÅ portioner av det sistnämnda till och med! Och då har jag precis uppnått mina points för dagen. Helt sjukt.

Jag litar inte på den här "metoden" än och därför väger jag mig varje dag för att jag är rädd att vikten ska skena iväg utan att jag märker det. Men än så länge verkar det toppen (-1,4kg sedan i onsdags), hoppas inte det beror på olika nivåer av vatten i kroppen bara. Hur detta ska gå ihop med att försöka gå ner i vikt men samtidigt äta på det här sättet är ett under för mig. Det går ingen nöd på mig kan jag i alla fall konstatera och det är väldigt ovant det här. Att jag måste äta mina tilldelade points varje dag går emot allt jag lärt mig. Att jag kan äta vad som helst likaså. Jag som senaste tiden försökt undvika ex pasta och ris. Nu är det helt plötsligt godkänt igen. Konstigt...

Men jag tänker ge detta en chans. Visar det resultat på vågen så är detta helt klart det rätta sättet för mig med tanke på att det inte är radikalt på någon sätt. Invägningsdag för mig är onsdagar, spännande!

Min tanke är att jag ska köra stenhårt VV även under jul och nyår. Återstår att se ifall det "går". Jag har i alla fall hittat en tabell där julmaten finns samlad med points färdiguträknat så jag ska försöka använda mig utav den så får vi se hur det går. Jag är peppad som attan!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer