Idag är jag med på Viktväktarna.se

Idag när jag efter frukosten kollade min telefon för första gången sedan igår kväll såg jag att jag fått ett nyhetsbrev från Viktväktarna. Ett nyhetsbrev som började med "Inspireras av Fridas viktresa!". Jag har vetat att artikeln skulle komma ut i december så det blev en glad överraskning att den kom redan nu.

Bilderna till artikeln har Lasse Hejdenberg på Hejdlösa bilder tagit åt Viktväktarna. Jag fick dem skickade till mig innan artikeln kom ut så jag har redan sett dem men något som blev så tydligt med bilderna var hur annorlunda det kan bli med olika vinklar, ljussättningar, vätska i kroppen, endast ett par kilon m.m. I artikeln står det att jag gått ner 18kg och det har jag ju, med Viktväktarna. Egentligen gick jag ner 21kg med Viktväktarna, men efter att jag gick ner 21kg så har jag gått upp 3kg och där har jag i princip legat still under ca 1,5år. Sammanlagt efter min andra graviditet har jag dock gått ner 30kg.

Bilden till vänster är min presentationsbild på Instagram. Till höger ser ni en av bilderna från artikeln. Jag tycker själv att det ser ut att vara STOR skillnad men vet ni, det skiljer ca 2-3kg mellan bilderna. När den vänstra bilden togs vägde jag 2-3kg mindre än idag, motionerade mer än idag, drack väldigt mycket vatten varje dag, var fortfarande brun från en utlandsresa och det var jäkligt bra ljus på det där hotellbadrummet. :-D När den högra bilden togs nu för ett par veckor sedan väger jag 2-3kg mer än den högra bilden, jag har varit dålig på att dricka vatten på sistone, den togs dagen efter jag kommit hem från en nöjeshelg i Sthlm och ljuset är helt annat.

Båda bilderna är jag och oavsett så är jag otroligt stolt över mig själv! Några kilon hit eller dit gör ingen skillnad men den stora mängd kilon som jag blivit av med är fantastiskt bra. När jag vägde in mig på förlossningen precis innan John kom vägde jag 113kg (!!!) och idag väger jag 83kg. TRETTIO KILO! Det är helt enkelt inte hälsosamt att bära runt på en massa onödiga kilon som belastar bl.a. knän. och även om jag inte känner mig helt nöjd med var jag är idag med min viktresa så har jag ändå kommit till en punkt där jag är nöjd med mig själv.

Bilden nedan till vänster är jag, 100kg tung på julafton 2014. Bilden till höger är även den från Viktväktarnas artikel och där är jag 30kg mindre. Fantastiskt!

Vad har jag för mål nu då?

Mjo, jag funderar på det ofta och jag är fortfarande en sockerråtta så det är inte alltid så himla lätt. Jag har inte tränat på flera månader men tänker flera ggr i veckan att jag ska göra det. Jag hade ett mål för det här året och det var att jag till min 30års dag i januari skulle vara i mitt vuxna livs bästa form. Nu när det inte är så långt kvar så kan jag väl känna att nja, det kanske jag inte kommer hinna uppnå. Nu tänker jag att jag fram till min födelsedag ska ha som mål att:
- Gå 15.000 steg varje dag. Jag har ett stillasittande jobb så de flesta stegen kommer att få bli på löpbandet efter att barnen lagt sig.
- Sluta avvika från smartpoints-räknandet på helgerna.
- Börja dricka mycket vatten igen. Minst 2L per dag.
- Besöka gymmet minst en gång per vecka.

Det är en bra start!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer

Dessi,
Att du ser olika ut på de olika bilderna har med de olika brännvidderna på kameraobjektiven att göra. Mobiltelefonen har en brännvidd på 35 mm medan det ser ut som att fotografen som fotat dig använt 50 eller 85 mm brännvidd. 35 mm är mer vidvinkel än både 50 och 85 mm och man ser smalare ut i ansiktet när man tar en selfie med vidvinkelobjektiv, dvs t ex en mobilkamera 😊
www.dessi.se
Järnfrun
Järnfrun,
Aha, det är så det ligger till. Tack! 😊
nouw.com/järnfrun