Inför hemstäd

Varannan fredag har vi Marie som kommer hem till oss medan vi är på jobbet/förskolan och städar. Det är till en rimlig peng och det är SÅ värt det! Fredagar råkar ofta dessutom bli dagen då jag storhandlar och känslan av att komma hem till ett nystädat hus som doftar härligt efter en stressig vecka som kulminerat i ett besök på hetsiga ICA Maxi är alldeles underbart. Jag riktigt känner hur axlarna sjunker...

Men. Det finns ett men. Fast ändå inte... Inför att Marie kommer behöver vi ju röja undan så att hon kommer åt överallt. Barnen måste plocka undan i sina rum, vi byter handdukar och lakan överallt, vi ser till att all ren tvätt kommer in i lådor, skåp och klädkammare och vi lägger alla grejer som kommit fel på den platsen där de ska vara. Även om det är en process att förbereda inför Maries besök så är det samtidigt jättebra för frågan är ifall det hade blivit av annars.

När jag nu i torsdags kväll var klar och barnen somnat sjönk jag ner i soffan med en varm choklad med grädde. Hade en påse hemma med Nick's chokladpulver som är utan tillsatt socker och den var riktigt god!

Om någon vill ha Marie's uppgifter så hojta. Hon jobbar i Linköping med omnejd.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer