Inköp inför bebisen

O & J
Innan det är dags för ens bebis att komma så läser man ofta på internet "det här och det här behöver du". Det mesta har löst sig för oss i efterhand. Har du blöjor och ett par ombyten till bebisen så klarar du dig första veckan!

INNAN bebisen kommer skulle i alla fall jag rekommendera bl.a.:
Filtar - Används i soffan, bilen, sängen, vagnen m.m. Inga kuddar eller täcken har vi hittills behövt.
Skötbord - Skönt att ha ett skötbord så att man inte får ont i ryggen i onödan.
Skötbädd - Vi hade en i skumgummi på skötbordet men det var helt värdelöst med alla olyckor så vi bytte till en uppblåsbar från IKEA och köpte ett par frottéöverdrag som hör till. Enkelt att byta!
Tvättlappar - Hemma hos oss även kallat "spytrasor", haha. Bra till allt! Tvätta spyor, "dutta" torrt i rumpan vid blöjbyten m.m.
Badolja - Bra för skorv och gör bebishuden gott. Någon balja har vi aldrig använt, vi har kört i badkaret. Första ggrna tillsammans med pappa R, men nu sedan ett par månader får hon ligga i badkaret själv. Antingen på halkmattan eller så håller någon av oss under hennes huvud.
Babyhandduk med huva - Håller barnet så torr och varm som möjligt efter badet jämfört med en vanlig handduk.


Flera av dessa saker kan man med all säkerhet vänta med men vi tyckte det var skönt att ha. Något som underlättat är också vår babysitter. Vi har en från Babybjörn som vi ärvt och den har varit och är fortfarande en gudagåva. När hon rör sig så gungar hon själv igång den och annars kan man gunga henne med foten om man ex. sitter och äter middag.


Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

  • O & J

Gillar

Kommentarer