Magsjuka

Vardag
För ett par veckor sedan slog magsjukan ner som en bomb hos oss. Vi hade varit hos vänner på kvällen och på natten kräktes Olivia. Sen kräktes hon igen. Och igen. Och igen. Hennes säng, vår säng, soffan... Till slut blåste vi upp luftmadrassen och så tillbringade jag och Olivia två nätter i vardagsrummet.
Att bli magsjuk själv är en sak. Jag hinner åtminstone förhoppningsvis till toan. Värre med barnen. De kräks där de är. Första gången vaknade hon inte ens, och låg på rygg(!). Vad kunde ha hänt om jag inte reagerat på ljudet och faktiskt var i närheten och hörde det?
Magsjuka ska man ha en jäkla respekt för. Vi följer alltid 1177s rekommendationer. Efter att man kräkts eller haft andra symptom SKA man hålla sig hemma, utan att träffa en kotte i 48h efter sista symptomet. Föräldrar till ett barn som kräkts SKA vara hemma i minst 24h. Allt annat är respektlöst och farligt mot sina medmänniskor. Min familj repar sig ifall vi åker på det men det finns dem som kan dö och de har lika mycket rätt att vistas på offentliga platser som alla andra. Allmänt sunt förnuft kommer man långt med. Lite extra under vintertid aka influensatider.

Magsjukemat:

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

  • Vardag

Gillar

Kommentarer