Min 30årsfest med 90-tals tema

Huset, Musik, Järnfrun30andfab

Inbjudan som gick i svart och guld gick ut i början av december och mallen hittade jag på Optimalprint om jag minns rätt.

När jag planerade min fest hade jag alla möjliga idéer till en början. Efter att ha bollat idéer som att hyra en nattklubb eller någon bygdegård landade vi i att det är trevligast att vara hemma. Däremot var jag bestämd med att jag inte ville lägga en massa tid på att städa efteråt. Jag ville kunna njuta av min fest och inte känna en stor tyngd på axlarna dagen efter.

Så det slutade med att vi körde engångsgrejer men med en "guldkant". Champagneglasen till välkomstdrinken hade lite guldglitter, tallrikarna var i guld och besticken var silver istället för vita.

Vi köpte ett gulddraperi för att ha som bakgrund till vårt photobooth och fotade alla gäster när de kom. För att få bra ljus satte vi upp en bygglampa.

Robert hade också fixat ett "dj-bås" med ljud, ljus och rökmaskin som faktiskt gjorde hela festen. Vilken grej.

Temat för festen var 1995-2005 och jag passade på ett leva ut en barndomsdröm och var en Spice Girl. Victoria "Posh Spice" Beckham har alltid varit min favorit men Melanie B "Scary Spice" är roligare att klä ut sig till. Sugrör fixade afrot och outfiten var komplett med ett par svarta Buffalo platåskor.

På festen skymtades även Mario och Luigi från Nintendo, två Britney Spears, Axl Rose, jeans under klänning, gulblekt mittbena, flannelskjortor, hårspikes, chokers m.m.

Matmässigt hade jag i förväg googlat bl.a. tidstypiskt godis. Polly lanserades där i krokarna, sura S-märken, pulver som smattrar i munnen, klubbor att ha som ring på fingret, chips och ostbågar från OLW. De hade ju bl.a. sin kända "Var är brudarna?"-reklam under den här perioden. Jag gjorde även en godiskaktus med geléhallon och Polly. Den är väldigt tidstypisk.

Lite senare under kvällen bjöd vi på kaffe och tårta. Och inte vilken tårta som helst, utan Spice Girls-tårtor.

Dj-båset var väldigt populärt och det var många som ville testa på. Till och med jag hamnade där i slutet av kvällen. Spellistan var noga framtagen. Jag hade gjort en spellista på Spotify med endast mina favoriter från 1995-2005.

Listan finns här: Fridas 95-05

Förutom att jag hade huvudvärk hela kvällen så gick jag runt och var så otroligt tacksam hela kvällen. Jag missade att få med några presenter på den här bilden, men jag kände mig så bortskämd. Inte med presenter utan närvaron av mina vänner. Att alla tog sig tid att hitta barnvakter och åka ut till oss i skogen.

Dagen efter la vi på att få undan det sista, torka golvet efter all dryck som landat där och se på film innan barnen kom hem på eftermiddagen.

Hela veckan som varit har jag gått runt hemma och tittat på alla fina blommor och njutit av hur lyckad kvällen blev.

Jag kommer inte visa videoklippen från dansgolvet men dem kommer jag titta tillbaka på under många år med ett leende och minnas min fest som årets fest.

Till mina vänner som var här och gjorde festen, TACK!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer