Mina favoritpoddar

Graviditeter, Hälsa & Träning, Inspiration

Det var rätt nyligen som jag började lyssna på poddar. Den enda tiden jag har tid för att antingen lyssna på min favoritmusik på hög volym eller poddar är i bilen på väg till och från jobbet. Tidigare har jag alltid lyssnat på Spotify i bilen men sedan några månader har jag alltså börjat lyssna på poddar.

Jag har alltid varit intresserad av människor rent generellt. Vad som får dem att ta de beslut de tar och extra roligt är det att följa folk som inte lever ett likadant liv som mitt eget. Jag gillar att bli utmanad i mitt eget sätt att tänka och att då lyssna på poddar där andra människor sitter och diskuterar vardagliga ämnen som inte är "tunga" är jätteintressant.

Först ut var Relationspodden med Katrin Zytomierska och Bingo Rimér. Jag har följt Katrin länge, först på hennes blogg innan hon fick sitt första barn och sedan bytte jag till att följa henne på Instagram istället. Men podden, den har bara inte blivit av att jag lyssnat på. Jag lyssnade på några av de allra första avsnitten som var flera år gamla men gick snabbt över till att lyssna på Relationspodden 2.0 istället. För den som inte vet så var dessa två från början ett par, men Relationspodden 2.0 startade de upp något år eller två efter att de separerat. Relationspodden 2.0 är för mig otroligt rolig! Igenkänningsfaktorn är hög och eftersom att ingen av dem har ett filter så är inget ämne tabu. De pratar lite om sig själva men mest går podden ut på att de tar upp läsarfrågor gällande relationer och diskuterar kring dessa. En del frågor kan man relatera till medan andra är helt sjuka, på ett oftast roligt sätt. De själva har också valt att separera på det mest sjyssta sätt jag hört talas om och har verkligen satt sina barn i första rummet. Kudos!

När jag lyssnat ikapp alla avsnitt av Relationspodden 2.0 gick jag över till att lyssna ikapp podden Mitt i livet med Katrin och Malin Gramer. Efter att ha lyssnat på Katrins ena podd och gillat den så kändes Mitt i livet som given att gå över till. De pratar om sin vardag, och till att börja med handlar den mycket om graviditet eftersom att de båda i början var höggravida. Sedan går den över mer till att handla om familjeliv och relationer. Malin hade jag ingen uppfattning om mer än att jag sett henne i bl.a. Fråga Olle på tv men dessa två tillsammans är en perfekt kombination. Katrin har inget filter, lever ett liv med pengar i överflöd i en liten Östermalmsbubbla och är sjukt rolig. Malin blir en kontrast till detta. Hon har verklighetsuppfattning, känns betydligt mer "relatable" och känns go på nåt sätt.

När jag lyssnat ikapp Mitt i livet tog jag en chansning och provade Paula och Hugos podcast (Paula Uribe och Hugo Rosas). Paula började jag följa på Instagram för någon månad sedan och kunde känna igen mig mycket i henne. Hon precis som jag verkar ha familjen i fokus och är även hon väldigt "relatable". Jag har läst om henne i Mama som jag prenumererar på och kände till att hon har en stor blogg. Hugo känner jag till från att han var med i Den rätte för Rosing för nästan 10 år sedan och fick väl ingen vidare bra uppfattning om honom. Sen har jag i perifirin sett (troligtvis genom Paulas medverkan i Mama?) att han numera håller på med crossfit och verkar vara entreprenör. I alla fall... Jag gav deras podd en chans utan några större förväntningar och blev positivt överraskad. Jag har nu lyssnat på de första fem avsnitten och de verkar vara vettiga. Och podden håller mig definitivt underhållen! De har hittills tagit upp bra ämnen som tex. jämställdhet i en relation, ekonomi, sockerkonsumtion, träning, hälsa och socialt ansvar. Jag har en hel del avsnitt kvar av deras podd och när jag är klar med den kommer jag att lyssna vidare på alla tre poddarna.


Tre tips helt enkelt!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer