När det inte blir som man tänkt

Hälsa & Träning, Inspiration, Vardag

I somras var jag inne i ett sådant flow med min träning och övriga hälsa. Jag försökte äta bra och följde Kayla Itsines träningsapp Sweat i hela NIO veckor. Jag var själv förvånad, men det flöt verkligen på. Det blev en vana, och det var precis det jag hade eftersträvat att det skulle bli. Men så i början på oktober blev jag förkyld. Rejält förkyld, med halsont. Är det något jag fått lära mig av andras misstag så är det att absolut, under inga omständigheter, träna med halsont. Jag höll mig motiverad i en vecka och tänkte hela tiden, "snart är det över, då kör jag!". Det tog två veckor innan det onda i halsen släppte. Då var det redan kört.

Några veckor senare blev jag förkyld igen, med halsont. Lagom till jag började hitta motivationen igen.
Även den förkylningen höll i sig. Sedan höll jag mig frisk ett litet tag innan förkylningen slog till igen, med halsont. Nu är det fyra veckor senare och förkylningen med halsont sitter fortfarande i. I fredags ringde jag till slut till vårdcentralen som gav mig några tips att prova under helgen och blev det inte bättre skulle jag återkomma. Och det kommer jag få göra, för bättre har det absolut inte blivit.

Hade jag haft bättre självdisciplin så hade jag skött maten extra bra under den här tiden, men det har jag ju såklart inte. Att börja om varje måndag är jag expert på. Nu går jag bara och väntar på mitt halsont ska försvinna, och tills dess kommer jag fortsätta försöka äta hälsosammare. Jag försöker få med mig maken på tåget och han är motvillig men börjar förstå att det är för bådas bästa.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer