När man säger hejdå

O & J, Vardag

Den här veckan har barnen varit med på sin första begravning. Rs farmor har nyligen gått bort och eftersom att hon var farmor mer än gammelfarmor för våra barn så var det viktigt att de fick vara med.

Inför begravningen hade jag läst på om vad psykologer tycker samt tips och idéer för hur det ska kunna bli så bra som möjligt. Jag hade också pratat mycket med barnen om vad de skulle kunna förvänta sig. Att en del kommer att vara ledsna och kanske gråta, men att det är helt naturligt och varför. Vi har pratat om det rent praktiska, hur en begravning går till och vad som händer efteråt. Olivia har generellt mycket existensiella frågor just nu och vi hade flera fina samtal om det.

Prästen pratade så fint om deras farmor under begravningen och barnen satt helt stilla och var knäpptysta. De fick även lägga varsin rosa ros på kistan som Olivia valt ut. Efteråt konstaterade Olivia "Pappa grät, mamma" och hade lite allmänna frågor om vad hon precis varit med om. Sedan åkte vi vidare till Mjellerumsgården där vi bjöds på goda smörgåsar och en fantastisk tårta. Olivia sken upp som en sol när hon såg tårtan. Att den var rosa inuti och hade jordgubbar på var en bonus. :-)

Trots att regnet öste ner så var det en fin dag, och ett fint avslut.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer

Ellenss
Ellenss,
❤️❤️❤️
nouw.com/ellenss