Översvämningen som drabbade (nästan) alla.

I lördags var vi hos mamma en sväng. Manda ringde för att prata lite precis innan vi skulle fika och nämnde att David inte haft tid att prata med henne pga någon översvämning.

Jag tänkte inte så mkt mer på det men nämnde det för mamma och Robert. Precis när vi satte oss för att fika ringde Jimmy (som bor på vår gård) och sa väl att "ni borde komma hem snarast". Snacka om chock när vi kom fram!

Bilderna som jag publicerade i lördags har ni ju säkert redan sett lite längre ner på bloggen. Idag var dock Jimmy och David med på förstasidan av Corren.se.

"Flera lägenheter har fått vattenskador efter översvämningen i Johannelund på lördagen. Nya bilar måste antagligen skrotas efter att vattnet förstört elektroniken. På Munkhagsgatan städar boende upp dagen efter.

Stora delar av Johannelund förvandlades till plaskdamm när en huvudvattenledning i närheten av barnens bassäng sprang läck på lördagen. Boende fick vada ut ur sina hus och vatten forsade in i lägenheter, ner i källarförråd, garage och tvättstugor.

Flera lägenheter på bottenvåningen hade en och en halv decimeter vatten över golvet. Ungefär 200 boende har drabbats av skador i förråd, garage och bilar. Flera nya bilar kommer antagligen att behöva skrotas."

Davids gård drabbades värst, där stod vattnet över knäna på mig och jag är ju lång, 176cm. Hans förråd är helt åt skogen, men som tur var hade han hunnit ner och möblerat om lite innan vattnet hann läcka in. Ställt så få kartonger som möjligt på golvet och byggt "torn" istället.
Jimmy klarade sig helt, vi också. Vi har sådan jäkla tur att just vårt förråd, bara vårt ligger i ett skyddrum. Så vi har riktigt höga trösklar vid båda dörrar och båda dörrarna är skyddsdörrar. Den ena ur fuktion dock då listerna som ska sitta runt om för att skydda mot just vatten och översvämningar inte fanns där.
De andra förråden i samma korridor som vårt ligger på andra sidan tröskeln. De klarade sig inte lika bra.
Dörren på sidan av huset som ligger i höjd med källaren hade vatten ovanför handtaget.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer