Prioriteringar

Vardag, O & J, Hälsa & Träning, Resor

Att få barn har alltid varit mitt livs största dröm. För mig finns det inget som är så viktigt som barnen och familjen. I princip varenda gång jag ska planera in något som påverkar min tid med dem utöver den ordinarie tiden vi spenderar från varandra (arbetstid) så drar jag det i mitt huvud några gånger för att känna efter om det verkligen är värt det. Samtidigt vet jag hur bra de har det hos t.ex. mormor och morfar och jag vet att de själva växer av att vara med andra vuxna i vår närhet.

Min prioritet alla dagar i veckan är mina barn. Sen tror jag på att inte curla barn, det är en klar skillnad. De måste lära sig att vara självständiga. Jag är tydlig med att tala om och att visa för dem att jag älskar dem och att de är det bästa jag har. Jag anser inte att min 5-åring och en 3-åring behöver en massa aktiviteter eller utflykter för att utvecklas och må bra. Jag tror att de behöver kärlek och det bombarderar jag dem med.

Tyvärr får umgänge med vänner stryka på foten när det behöver prioriteras. Men de flesta vänner har barn själva och förstår hur det är. De förstår att världen inte cirkulerar runt dem precis som att jag vet att världen inte cirkulerar runt mig. Dagarna går så fort och med jobb, barn och förhållanden som ska underhållas så kan det gå månader mellan gångerna som vi ses. Men vi vet att den andre finns där och att det bara är att höra av sig...

Där kommer dock något väldigt bra in! Även om man inte hinner ses så lyckas vi hålla varandra uppdaterade med vad som händer via sociala medier. Messenger, Facebook och Instagram i kombination med varandra är fantastiskt! Mina sociala medier är som en dagbok för mig och jag följer bara det jag själv är intresserad av. Jag godkänner inte vänförfrågningar på Facebook/Instagram från folk jag inte känner och på mitt öppna Instagram-konto följer jag enbart folk jag VILL följa. Jag följer ingen för att jag känner att jag "måste". En del ser t.ex. Instagram som något som ger en inre stress. Så känner inte jag. Jag älskar Instagram av anledningen att det är en stor inspirationskälla utöver att hålla kontakt med vänner och familj. Inspiration både för hälsa men också saker som gör mig glad. Jag blir glad av bilder på Franska Bulldogg-valpar, därför följer jag en del hunduppfödare. Jag blir glad av alla Frida Jonsvens fantastiska kreationer, därför följer jag henne och så vidare...

I helgen träffade vi våra vänner som vi var i Grekland med i somras. Vi älskar att hänga med dem men vips så hade vi inte setts på fyra månader. Var försvann månaderna?! Vi försökte övertala dem att hänga med oss på en resa nu i sommar igen. Vi får väl se om vi lyckas. :-)

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer