Renoverar Vita Huset

Vardag, O & J, Mat/Recept, Vita Huset

Den här helgen har vi spenderat i Kisa. Vi är normalt sett inte i Kisa på helgerna men det lär väl förändras nu med tanke på att både svärfar och mina föräldrar finns där om helgerna. Och för att vi har en fastighet att fixa till.

Vi fick en spark i baken när en säljare mailade och sa att han tänkt montera fönstervisningen vi väntat på i slutet på månaden. Golvet som fanns i det blivande showroomet när vi köpte huset har tagits bort och det ursprungliga golvet under har vi tänkt slipa innan fönstervisningen monteras men vi har skjutit på det så nu var det bara att sätta fart. På lördagen slipade R medan jag och mamma höll på med andra projekt på jobbet. Barnen cyklade och vi tog även en promenad för att köpa lördagsgodis. Mamma ville ha té på Café Columbia. Det var knappt att Ove fick plats...

När det skulle dras bort lite gamla buskar lyckades vi även köra fast trucken när asfalten gav vika. Alltså, är det inte en takläcka eller en trasig bergvärmepump så är det sönderkörd asfalt. Jag orkar inte... :-)

På kvällen var vi alla väldigt trötta. Mamma stekte på lite hamburgare och sedan tror jag vi var i säng allihop redan vid kl 22.

På söndagen fortsatte arbetet.

Jag tvättade Mustangen som var gul av pollen, barnen planterade morötter och rensade ogräs med mormor, jag och R fortsatte slipa golvet i det blivande showroomet, Olivia hjälpte mormor med att klippa skott på träden medan John samlade in allt Olivia klippt bort, Ove klippte och trimmade alla (STORA) gräsytor och mamma ritade nya parkeringslinjer på jobbet.

Puh! Efter den här helgen var jag bra trött.

Vi pausade en del också. Vi hann t.ex. med en fika här. Riktigt mysigt! Men när vi satt där började vi pilla på färgen... Vi hade hoppats på att kunna slipa bort all gammal färg, byta ut vissa delar och sen måla om. Icke... Träet är för dåligt så vi kommer få byta hela entrén. Woho! Not.

Men inget förvånar oss med det här huset längre. Vi får ta det ett steg i taget och sätta oss ner för att göra en prioriteringslista. Takläckan och bergvärmepumpen måste vi ta beslut om allra först.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer