Renovering av groventré

Inredning, Inspiration, Vardag

De senaste dagarna har jag och R lagt all ledig tid på att få ordning i vår groventré. Den har varit mörk, murrig och ofunktionell. Vi har använt groventrén som förråd och torkrum i princip. Vi har dock sedan en bra tid tillbaka insett att det är väldigt onödigt. Vi behöver verkligen en groventré. Vi får in så otroligt mycket grus och utanför vår ytterdörr samlas det stora högar med löv som kommer in även dem. I höstas hittade vi löv överallt inomhus, till och med i sovrummen på övervåningen.

Nu har vi i alla fall efter mycket om och men tagit tag i det. Vi började med att riva ner den platsbyggda klumpiga garderoben samt taklisterna. Vi har spacklat igen alla hål och tagit bort alla eluttag och lysknappar. Nu är väggarna samt golvlisterna färdigmålade och nya fräscha eluttag och lysknappar är uppsatta. Kvar ikväll är att göra är att måla sista lagret färg på det tidigare bruna fönstret samt måla dörrarna till fjärrvärmen. Senare i vår kommer även vår bostadsrättsförening att byta ytterdörrar så då byts den bruna dörren ut till en vit dörr med ny tröskel och vita foder.

Kvar till slutet av veckan är att måla taklister x2, sätta Huntonit-tak och taklister, byta till vita beslag på fönstret samt sätta in ny takbelysning. Nästa vecka hoppas jag att inredningen från Lundbergs har kommit så att vi kan "flytta in".

​Den här filtmattan kan jag verkligen rekommendera! Gjord av återanvänt material och är plastad på undersidan vilket gör att man slipper tejpa då den ligger stilla. Den suger även upp ev. färg. Renoverar man på kalla golv är den fantastisk!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer