#rörmiginte

Idag läser jag på Expressen.se om 27st kvinnor som berättar om sina egna erfarenheter av vardagens sexuella trakasserier. Jag tror att alla tjejer bär på ett par sådana här historier var, minst. Debatten har tagit fart men klart är i alla fall att vi tjejer är väldigt utsatta och det är inte våra beteenden som behöver anpassas. Det är männen som ska lära sig att hålla sina händer för sig själva och försöka se saker och ting ur en annan synvinkel. Skärpta straff vore en början! VARFÖR går så många gärningsmän fria? Och varför får de som faktiskt blir dömda straff som är rena skämtet? Vi behöver fler kvinnor som Elisabeth Massi Fritz på poster i samhället som gör skillnad.

Citat från artikeln:

"Min chef frågade mig om jag ville gå in på toaletten och göra barn med honom.
Jag var 17, han det dubbla."

"De tafsade så att kläderna nästan åkte av, jag tänkte att snart blir jag våldtagen."

"Min syster slog till killen som tafsat upprepade gånger, då blev hon hemskickad."

"Kollegor har sagt att de ska gå hem och runka till mig."

De flesta kvinnor jag känner tycker det är obehagligt att vara ensamma utomhus efter att det har blivit mörkt. Jag är definitivt en utav dem, och jag kollar mig alltid om när jag är ensam utomhus i mörkret. Jag undviker det till och med. Jag tar alltid bilen när jag vet att jag ska vara iväg på kvällen. Jag skulle jättegärna vilja ut och springa på kvällarna efter att R kommit hem från jobbet men jag vågar inte. Förr när jag vistades en del i nattklubbsmiljö såg jag alltid till att hålla mig nära mina manliga vänner i första hand, då visste jag att andra män skulle låta mig vara i fred.

I övrigt är jag en stark person och jag är medveten om att detta kan låta som att det gör mig handikappad i min vardag men det här är just vad det är, min vardag. Det här är vad jag är van vid. Jag är uppvuxen så här. Det har ingenting med att göra hur jag är uppfostrad, det har med mina egna och andras erfarenheter att göra.

Jag möter ofta män som säger att det är larvigt. Jag fick i somras en kommentar från en manlig bekant gällande detta ämne. Han skrev: "Hur orkar kvinnor ens leva om alla går runt med sådana tankebanor?". Mitt svar var: "Fråga din flickvän eller din mamma".

Är det konstigt att inget händer?

Bild från 2009.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Först blev jag glad av att Expressen skriver om skiten, sen blev jag ledsen av att läsa. Nu är jag bara snorförbannad för att jag hatar människor och världen. Gah.
nouw.com/jagochjuno
Järnfrun
Järnfrun,
Förstår PRECIS! 😡
nouw.com/järnfrun