Tjejhelg i London

Resor

Andra semesterveckan åkte jag och Emma till London. Vi hade planerat in fem dagar där vi bara skulle ta dagen som den kommer och äta god mat. Emma är byggnadsingenjör så bara att promenera och titta på byggnader var något vi gjorde mycket.

Vi flög från Linköping med KLM med mellanlandning i Amsterdam. Det gick väldigt smidigt bortsett från den lilla detaljen att vårt bagage inte hann med mellanlandningen. Det gjorde dock inte så mycket. Det innebar bara att vi slapp släpa väskorna från Heathrow och i stället fick dem hemkörda.

Vi hade bokat boende genom Airbnb i Camden och huset låg väldigt nära både Camden, Kentish Town och Primrose Hill. Camden kändes lite nedgånget med mycket alternativa människor. Kentish Town kändes som att det var väldigt få turister som höll till där. Primrose Hill är ett rikemansområde där det bor mycket kändisar, och där var det väldigt rent och enbart fina hus. Medan vi åt frukost på en uteservering där en dag gick Josh Hartnett förbi oss med barnvagn.

Vi hann testa Beef and Brew i Kentish Town som hade fantastiska hamburgare. Vi tillbringade en dag på shoppingcentret Westfield utanför stan och där testade vi Jamie Oliver´s Italian. Jag åt en otroligt god pasta carbonara. En dag åt vi på Lemonia i Primrose Hill som jag läst mycket om och där åt jag en köttallrik med bl.a. lamm. En dag gick vi in till Camden och åt fish and chips med mushy peas på Poppies . Det kändes som en grej vi bara var tvungna att göra medan vi var där. Camden hade en väldigt välbesökt matmarknad också. Varenda gång vi gick förbi hade vi tyvärr precis ätit så vi hann inte smaka något, men det var en himla massa små mat-"bås" som jag inför resan hört väldigt mycket bra om.

Efter att ha bott i ett källarrum (även om det var väldigt fint!) så var det skönt efter fem dagar i fukten att bege oss hemåt. Det gick väldigt smidigt ända tills vi skulle gå på planet. Det var blåsigt i Amsterdam så vi blev fast i London ett tag, sen fick vi inte gå av planet väl framme i Amsterdam pga någon säkerhetsgrej. Sen blev vi tvungna att springa genom hela Schipol för att hinna med flyget till Linköping och efter att ha sprungit och trott att jag skulle dö kom vi fram till informationen att planet var försenat. Sen visade det sig att det var sönder och då tog det tid innan det kom ett nytt plan och ja... Det var extremt skönt att komma hem.

Det här var det absolut längsta jag någonsin varit ifrån barnen förut. Tror jag bara varit borta från dem en-två nätter innan. När jag väl kom fram till Linköping mötte dem mig på flygplatsen och det var några riktigt riktigt långa hårda kramar jag fick. Helt fantastiskt!

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

  • Resor

Gillar

Kommentarer