Vårt första gemensamma boende

När jag träffade R fick vi fort hans lägenhet som favoritställe. Han bodde större och medan jag bodde i Johannelund så bodde han betydligt mer centralt i Vasastan. Detta gjorde att om vi sov hemma hos honom hade vi båda dessutom närmare till våra respektive jobb. En kväll i veckan hade han dock innebandyträning i just Johannelund så då sov vi alltid hemma hos mig.

Rätt fort insåg vi att vi lika gärna kunde chansa och flytta ihop. Det var bara onödigt med två boenden när vi ändå alltid ville vara med varandra. Så jag sålde min lägenhet och i väntan på vår gemensamma bostadsrätt i samma område som jag redan bodde i flyttade jag tillfälligt in hos R. Det var under en väldigt kort tid men sedan fick vi vår gemensamma trea. Vi tillbringade veckor (månader?) med att varenda kväll efter jobbet åka till den nya lägenheten för att renovera, äta skräp som gick fort och sedan lägga oss sent för att göra om allt igen dagen efter.

Bilderna är från när vi sålde men herregud vad vi la många timmar på renovering där. Vi rev en vägg och byggde upp en ny, vi la nya golv, rev tapeter i i princip alla rum och målade/tapetserade, vi målade insidan av fönstren och alla foder, målade lister alt. satte upp nya och målade in dem, slipade och oljade parketten i vardagsrummet, vi öppnade upp valvet i vardagsrummet ännu mer, målade element, sänkte tak och satte i takspottar.

Den här bilden säger rätt mycket:

Vi trivdes väldigt bra i den lägenheten. Vi var rätt lyriska när den var klar faktiskt. Det dök dock upp ett problem som vi inte kunde rå över och det resulterade i att jag kände mig otrygg hemma. Och sen hade vi väl dessutom sneglat på hus så vi slog till och blev överlyckliga när vi sålde den för det dubbla än vad vi köpte den för.

Följ mig gärna på Instagram: Jarnfrun

Gillar